SEH Flevoziekenhuis loopt mee met de SGOrun

Geschreven door Henny A.J. Kreeft

Medewerkers van de Spoedeisende Hulp van het Flevoziekenhuis in Almere gaan meedoen met de SGOrun. Deze run wordt speciaal georganiseerd om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek op de Spoedeisende Hulp.  

Ren voor je SEH 
Dit jaar zal de SGOrun plaatsvinden op 27 mei 2023, op Emergency Medicine Day. De SGO Run is een estafette-sponsorloop met het doel om geld in te zamelen voor het SGOfonds. SEH (Spoedeisende Hulp) afdelingen door heel Nederland vormen teams. De run wordt dit jaar voor de 7e keer georganiseerd. De SGOrun is tevens een goede manier voor de SEH-afdelingen door het hele land met elkaar te verbinden. Elk gevormd team loopt in estafette van de eigen SEH naar de SEH van een ander team. De SGOrun is een estafetteloop van de ene spoedeisende hulp naar de andere van 2 verschillende ziekenhuizen. De minimale loopafstand is 75 km en per team kunnen maximaal 10 personen meedoen. Het team zorgt voor een eigen looproute, de kleding, eventuele festiviteiten en de sponsoring. Alle opbrengsten gaan naar het SGOfonds. 

Het SGOfonds 
Meer dan 20 jaar ontwikkelt de spoedeisende geneeskunde in Nederland zich als een zelfstandig vakgebied. Het SGOfonds (Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds) is eind 2013 opgericht. Dit gebeurde met steun van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen. De doelstelling van het fonds is geld binnen te halen voor het mogelijk maken van  wetenschappelijk onderzoek binnen het domein van de SEH. Dit gebeurt door middel van het verstrekken van subsidies. Het geld komt van individuele donateurs, instellingen, het bedrijfsleven, acties en crowdfunding. Het geld gaat middels subsidies naar onderzoekers op het gebied van de Spoedeisende Geneeskunde. Zo gaat er elk jaar een subsidie naar een aantal veelbelovende onderzoeksprojecten. In de komende jaren wil het SGOfonds medefinancier zijn van een promotietraject. Op de site is meer informatie te vinden over het SGOfonds.   Team Flevoziekenhuis 
Gezien de SGOrun een estafette-sponsorloop is, is het de bedoeling dat het team ook geld ophaalt. Men kan doneren op de site. Het doelbedrag van het Team Flevoziekenhuis van 1.500 euro is ondertussen gehaald. Maar natuurlijk kan er nog steeds gedoneerd worden. 

Onze Ambassadeurs