Almere City FC pakt driepunter na Posttraumatische stress

Almere City FC pakt driepunter na Posttraumatische stress Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Almere City FC heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen TOP Oss met 2-3 gewonnen en doet uitstekende zaken in de vierde periode. Gekoppeld aan het verlies van Roda JC uit bij FC Emmen, neemt Almere City FC virtueel het laatste play-offs ticket weer in handen. Een andere potentiële kanshebber op de periode haalt zichzelf uit de running: NAC Breda lijdt een nederlaag tegen FC Dordrecht.

Posttraumatische stress. Het is niet vreemd dat Almere City FC daar na het late doelpunt afgelopen zaterdag tegen NAC Breda in de uitwedstrijd tegen TOP Oss nog last van heeft. Het Frans Heesen Stadion, genoemd naar de self-made miljonair en superjachtbouwer uit Oss, geeft er ook aanleiding toe. Sfeervol is het door de geringe publieke belangstelling deze avond allerminst.

Toch lijkt er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. In Oss zet Almere de posttraumatische stress om in energie en goed combinatiespel. De hongerige supporters moeten ondanks dat een kwartier wachten op het eerste wapenfeit. Ilias Alhaft, afgelopen week nog door kunstenaarscollectief Kamp Seedorf geëerd met een eigen muurtekening, lost het eerste schot. Het maakt iets los in de Almeerse gelederen, want drie minuten later pakt Danny Post een stilgevallen bal in het Osse doelgebied op de pantoffel. Van dichtbij lost hij een schot in het dak van het doel.

Almere City FC laat het niet zitten bij de 1-0, in de wetenschap dat ook het doelsaldo aan het einde van de rit nog wel eens belangrijk kan zijn. Roda JC -de naaste belager in de vierde periode- staat op dat moment immers achter tegen FC Emmen. Vijf minuten voor rust geeft Lance Duijvestijn zijn elfde assist van het seizoen. Vrij opstomend aan de rechterkant van het veld, zet hij Maarten Pouwels alleen vrij voor het doel. De boomlange spits heeft slechts een simpele voetbeweging nodig om de score te verdubbelen.

Almere City FC weet dat het met deze ruststand niet op de lauweren kan rusten. Vorig seizoen leidde het in hetzelfde seizoen 0-2 bij rust, alleen maar om TOP Oss snel langszij te zien komen in de tweede helft. De thuisploeg weet dat ook en komt als een bezetene de kleedkamers uit en maakt het de Almeerders in de tweede helft vreselijk lastig.

Tien minuten voor het einde leidt Almere City FC echter met 0-3. Alhaft haalt een foefje uit om het derde doelpunt te stelen. Hij veinst in het strafschopgebied om zijn patentbeweging uit te voeren, maar snijdt binnendoor waarbij hij over de voet gaat van een Ossenaar. Lance Duijvestijn voert de toegekende strafschop perfect uit voor ongekende weelde.

TOP Oss heeft echter een ongekend slotakkoord in de benen, waardoor de rode brigade de laatste minuten alsnog de trauma’s van vorige week tegen NAC herbeleeft. Tien minuten voor tijd moet Nordin Bakker na een puike wedstrijd alsnog zwichten door Roshon van Eijma en vier minuten later maakt Joshua Sanches er zelfs 2-3 van. De overwinning komt in de slotminuten gelukkig niet meer in gevaar.

Alleen Roda JC en FC Eindhoven kunnen nog in de buurt van de Almeerders komen. De laatste twee weken van de competitie kun je daarom oprecht zinderend noemen. Almere City FC heeft alles in eigen hand. Volgende week speelt de formatie van Alex Pastoor de belangrijke uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het pikante uitduel gaat morgenvroeg om 10 uur in de verkoop. De week hierna, op vrijdag 6 mei, sluit Almere City FC het reguliere seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Tickets daarvoor koop je hier.