Aantal ingeleverde medicijnen blijft groeien

Geschreven door Redactie

Almeerders leveren steeds vaker medicijnafval in.

Dat meldt Zorggroep Almere. “In de eerste helft van 2019 werd er in Almere maar liefst 10.221 kg medicijnafval ingeleverd. Ten opzichte van de eerste helft van 2018 is dat een stijging van maar liefst 32 procent”, zo schrijft de zorggroep. 

Goed resultaat 

Zorggroep Almere, de gemeente Almere, Waterschap Zuiderzeeland en het Flevoziekenhuis hebben in 2017 de handen ineen geslagen om watervervuiling door medicijnresten in Almere een halt toe te roepen.

Samen zijn ze de campagne ‘Oude medicijnen, lever ze in!’ gestart. Hierdoor kunnen Almeerders hun oude medicijnen inleveren bij de openbare apotheken in Almere. Die draagt zorg voor de afvoer en verwerking ervan. Er is een publiekscampagne met onder andere posters en een speciale webpagina die helpt de inwoners te wijzen op de mogelijkheden van inleveren. "Met goed resultaat”, aldus Zorggroep Almere. 

Medicijnafval 

De spullen die onder medicijnafval vallen bestaan uit medicijnresten en gebruikte naalden en spuiten. In opdracht van de gemeente Almere wordt het medicijnafval door een erkend verwerkingsbedrijf afgevoerd en vernietigd.

Onze Ambassadeurs