Judoka Paula Borgonje teleurstellend op NK Judo

Geschreven door Redactie

Judoka Paula Borgonje uit Dronten is zaterdag in de 3e ronde uitgeschakeld op het Nederlands Kampioenschap Judo. In de topsporthal in Almere verloor ze haar eerste wedstrijd van Lesley Koorn. Haar tweede wedstrijd won ze van Annabel Weber. In de herkansingsronde moest Borgonje weer tegen Lesley Koorn. Ook die wedstrijd verloor ze waardoor ze werd uitgeschakeld op het NK.


"Het was wel zuur", vertelt een geëmotioneerde Borgonje. "Ik had in de eerste ronde ook al van haar verloren dus ik had in de tussentijd goed nagedacht hoe ik haar nu wel kon verslaan. Het was vervelend dat het me niet lukte om dichterbij te komen." 


Paula Borgonje deed voor de tiende keer mee bij de senioren op het NK Judo. Vorig jaar viel de oud-Nederlands Kampioen net buiten de medailles. Borgonje haalde toen wel de finale maar verloor de strijd om het brons. Op dit NK is ze uiteindelijk zevende geworden. Toch wil ze ook volgend jaar weer aan het NK Judo deelnemen. 


"Zolang ik me kan plaatsen voor het NK ben ik er gewoon bij. Ik vind het spelletje nog te leuk. Ik ben gewoon echt een liefhebber."

Onze Ambassadeurs