Jong tegen Harkemase Boys op zoek naar revanche

Geschreven door Redactie

Ook vandaag komt Jong Almere City FC weer in actie.

In een uitwedstrijd tegen Harkemase Boys hoopt de ploeg van Florian Wolf zich te revancheren voor de 0-3 nederlaag van eerder dit seizoen. 

Harkemase Boys draait al het hele seizoen mee in de top van de Derde Divisie Zaterdag. Lang mochten de Friezen ook nog denken aan de titel, maar die lijkt door aanhoudend puntverlies inmiddels wat verder uit zicht te zijn geraakt. 

In de afgelopen drie wedstrijden wist Harkema namelijk slechts één punt te pakken. Dat gebeurde tegen middenmoter HSV Hoek, in Zeeland werd het 1-1. Een week later werd in eigen huis pijnlijk met 0-3 verloren van FC Lisse, een directe concurrent in de strijd om een plaats in de play-offs om promotie naar de Tweede Divisie. En na een nieuwe zeperd afgelopen weekend, toen laagvlieger DOVO de Harkemaers verrassend met 1-0 opzij wist te zetten, is de concurrentie voor het laatste ticket voor de nacompetitie tot slechts twee punten genaderd. 

Jong Almere City FC zal uit zijn op revanche op Sportpark De Bosk. Eerder dit seizoen werd namelijk op het Loogman Carwash Academyveld met 0-3 verloren van de club uit Friesland. Sterker nog, in de vijf voorgaande ontmoetingen wisten de Almeerders nog nooit te winnen van Harkemase Boys. In het seizoen 2017/2018 werd het enige punt gepakt tegen de Friezen met een 1-1 gelijkspel in Harkema. Het Almeerse doelpunt kwam toen van Khalid Tadmine. 

Wedstrijden van de beloften bieden de laatste weken in ieder geval garantie voor spektakel. In de afgelopen vier wedstrijden vielen namelijk achtereenvolgens 5, 8, 5 en 6 goals, met wisselend resultaat: één van die wedstrijden werd gewonnen en een ander werd verloren, tweemaal werd het gelijk. Het belooft dus een mooie zaterdagmiddag voetbal te worden. De aftrap in Harkema is om 15:30 uur. 

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Onze Ambassadeurs