Zaterdag 5 okotber is het ´Groentesoep Festival´

De 8-de editie van het ‘Groentesoep Festival voor een groen en gezond leven’ met dit jaar op Noordeinde Skere Klere in Almere staat voor de deur.

Samen een te gek duurzaam circulair festival met creative Market, DJ booth, runway, theater, dansoptredens, SWAP hoek, muziek, workshops, demo’s van ambachten en nog veel meer. 

Het Groentesoep Festival 2019 wordt weer als vanouds een festival boordevol duurzame oplossingen, re-cyclen, up-cyclen, biologisch, gezond, heel veel bewegen, lachen en je ogen uitkijken. NIEUW NIEUW NIEUW…..is Skere Klere In Almere, festival voor slow fashion door twee topstylisten die jou stylen en je een regelrechte out-of-the-box experience geven.   

 

Op de Creative Market zijn er ondernemers die compleet anders hun producten ontwikkelen en aan de man brengen. Via ambacht demo’s en workshops kun je zien en ervaren hoe fijn het is om zelf de prachtigste spullen te maken. Van DIY beauty producten, tot geverfde kastjes, keramiek, zelfgemaakte honing en noem maar op. 

 

Ook zijn er drie podia met de meest inspirerende optredens van singer songwriters, wilde optredens van dansscholen en lekkere popliedjes van een koor. Ook zijn Lauwtje, Lil MG en Ruben Anthony aanwezig. Aan straattheater geen tekort dit jaar. Lachen, acrobatiek, kunst, boombommetje en nog veel meer laten jou de herfst nog even doen vergeten.  

 

Op het Rio de Janeiroplein zal Growing Green Cities sterk vertegenwoordigd zijn met spetterende onderdelen als de presentatie van het nieuwe Growing Green Cities boek met Ilse Ruiters, de uitreiking van de Growing Green Speld, maken en eten van een groentesoepje en dit alles muzikaal omlijst door Daniël van der Zee. De hele dag is er een groentemarkt met heel veel lokale groenten.  

 

Ook zijn er de beste foodtrucks van Nederland zoals Viva La Soepie, I love Sate met ambachtelijke sate, Duinbrouwerij en zelfs het Friethoes.  

 

Dit jaar is er ingrediënt, namelijk de rommelmarkt. In alle steden in Nederland is de rommelmarkt helemaal AAN. Dit gaan wij in Almere natuurlijk ook doen. In de straatjes tussen de pleinen komt de rommelmarkt waar je je nog steeds voor kunt aanmelden. (info@startculture.com)  

 

Wat kun je nu zelf al doen? 

- Je kind aanmelden voor de kinderkleedjesmarkt (info@startculture.com

- Jezelf aanmelden voor de rommelmarkt (info@startculture.com

- Je aanmelden als je als ondernemer uit het centrum van Almere Buiten als stempelpost wilt fungeren (info@startculture.com)  

- Max 5 oude kleding stukken meenemen voor de SWAP- en pimphoek want daar wordt iets moois van gemaakt 

- Het zonnige gevoel van afgelopen zomer vasthouden 

- Je verheugen   

 


Het Groentesoep Festival voor een groen en gezond leven meets Skere Klere In Almere. 

HET festival voor duurzame oplossingen. Zaterdag 5 oktober 2019 in het centrum van Almere Buiten van 10:00 tot 17:00 uur. Check Facebook voor meer informatie.  

 

Wie roert er in de soep? Gemeente Almere, Winkeliersvereniging Buitenmere, Growing Green Cities, Floriade BV, Almere City Marketing. Maitre en chefkok zijn respectievelijk Broke Ass Millionaires en Stichting Art Culture