Gemeente: Vis à Vis kan blijven

Geschreven door Redactie

Theatergezelschap Vis à Vis kan blijven op de huidige locatie aan het Almeerderstrand in Almere. Het college van B en W van Almere schrijft dat in een voorstel aan de gemeenteraad.


De gemeente wilde liever woningen bouwen op de plek waar het theater nu zit, maar Vis à Vis wilde blijven en stelde dat hen ook beloofd is dat ze permanent mochten blijven. De gemeente heeft vier alternatieve locaties onderzocht, maar geen enkele plek voldeed helemaal aan de eisen. 


De consequentie van de permanente vestiging is wel dat de gemeente een deel van de geplande woningbouw moet schrappen. Dit kost Almere tussen de 19 en 22 miljoen euro. 


Het theatergezelschap zegt na het lezen van het collegebesluit 'voorzichtig hoopvol' te zijn en volgt met grote interesse de uiteindelijke beslissing van de gemeenteraad. Die liet zich in een eerdere discussie positief uit over Vis à Vis en wilde het gezelschap graag behouden voor Almere.