De beste films op Netflix

Geschreven door Redactie

In quarantaine hebben we net even iets meer tijd om uren naar Netflix te kijken. Daarom zetten wij deze lijst online met de beste films. 

Pak de popcorn er maar bij, gordijnen dicht en de lichten uit. Het enige wat jou nu nog te doen staat, bingen! 

The Irishman

Martin Scorsese's nieuwste film ‘The Irishman’ is een absolute aanrader. Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci, Harvey Keitel komen er allemaal in voor, wat een cast! The Irishman vertelt het beruchte (deels waargebeurde) levensverhaal van maffia-huurmoordenaar Frank Sheeran (De Niro) over een periode van tientallen jaren. De film duurt lang, maar is het zeker waard

Roma

Dit diepe, emotionele verhaal volgt een middenklassegezin in jaren 70’-Mexico City. Klinkt niet spannend, maar je leert de familieleden, en zeker schoonmaakster Cleo, steeds beter kennen. Zeker één van de beste films op Netflix.

The Revenant

Een zinderende survival-film waarin Leonardo DiCaprio door diepe dalen gaat. En als we diepe dalen zeggen, bedoelen we eigenlijk ontelbare verschrikkelijke bijna dood momenten. Zijn personage, pelsjager Hugh Glass, gaat ondanks een doodenge beer-aanval en een moordlustige expeditie-collega door. 

The Shawshank Redemption

Dit meeslepende gevangenisdrama naar een verhaal van Stephen King is zo'n klassieke film die je kan blijven kijken. Het draait om de onterecht veroordeelde Andy Dufresne (Tim Robbins) en zijn vriendschap met mede-gevangene Red (Morgan Freeman). Netflix heeft hiermee trouwens de allerbeste film aller tijden te pakken! Althans, als het aan filmdatabase IMDB ligt. Daar staat The Shawshank Redemption (1994) al jaren steevast op één als beste film aller tijden.

Lord of the Rings-trilogie

Kiezen uit één van de Lord of the Rings-films is een onmogelijke taak. Daarom zetten we gewoon de hele trilogie (één van de beste filmtrilogieën ooit) erin! De epische Middle Earth-avonturen van Frodo (Elijah Wood), gebaseerd op J.R.R. Tolkien’s boeken en meesterlijk geregisseerd door Peter Jackson, zijn ruim 15 jaar na dato nog altijd het bingen waard. 

The Dark Knight

Heath Ledger zet één van de beste acteerprestaties OOIT neer als Batmans aartsrivaal Joker. Alles aan deze vertolking klopt. Geen wonder dat Ledger hier een Oscar voor kreeg. De manier waarop hij Christian Bale’s Batman/Bruce Wayne uitdaagt is puur genieten en geeft The Dark Knight een diepgang die best wel vaak ontbreekt in hedendaagse superheldenfilms.