Exclusieve kunst- en antiekbeurs Fine wordt verlengstuk Anita Neve Galerie

Geschreven door Redactie

Vanaf donderdag 26 september zal Anita Neve Galerie bijzonder werk van haar meest getalenteerde kunstfotografen presenteren aan het bezoekend publiek van Fine.

Deze prestigieuze Kunst- en Antiekbeurs wordt in het prachtige Kasteel Groeneveld in Baarn georganiseerd. Het werk van haar protegees zal komen te hangen tussen kunst en antiek van zeer gevarieerde aard, afkomstig van gerenommeerde galeries die vanuit het gehele land naar deze stijlvolle locatie zijn gekomen. Het aanbod loopt uiteen van kunstfotografie tot beeldende kunst, sculpturen, schilderijen, juwelen, horloges, is uniek en van zeer hoogstaande kwaliteit.


“Toen men mij voor het eerst de locatie liet zien, was ik gelijk verkocht. Het was zo’n aha moment. Ik moest er gewoonweg een prachtige plek hebben om de kunstfotografie waarmee mijn galerie inmiddels naam heeft gemaakt, aan een breder publiek te tonen. Het is simpelweg tijd voor mij en mijn kunstenaars de vleugels verder uit te slaan, en dit is de kans waarop we al die tijd hebben gewacht. Ik heb gekozen voor het werk van Nathalie Dekker, Cara Louwman, Christine Mooijer, Jay Tang en Gemmy Woud-Binnendijk en denk met deze mensen te kunnen laten zien waar hedendaagse kunstfotografie over gaat. Op ieder van hen ben ik dan ook zonder uitzondering bijzonder trots”, aldus Anita Neve. 


Het Kasteel Groeneveld zelf is al bijzonder en laat vervolgen tijden herleven, het paviljoen dat op het grasveld voor de gelegenheid is opgetrokken, brengt de sfeer naar een nog hoger niveau. Tezamen vormt het een uniek podium voor hedendaagse én klassieke kunst. 

Over Anita Neve Galerie


Anita Neve Galerie is sinds 2016 gehuisvest in Almere en specialiseert zich in toegankelijke, hedendaagse Nederlandse fine art fotografie. Iedere 2 tot 3 maanden wordt er nieuw werk van getalenteerde fotografen gepresenteerd. Werk van onder meer Iris Hartman, Barend Houtsmuller, Paulien Huizinga, Mariska Karto en Hans Withoos hebben er een onuitwisbare indruk weten te maken. Inmiddels heeft Anita met haar inzet voor de galerie de straat, de stad, de regio en zelfs fotominnend Nederland weten te verbinden en brengt ze iets dat Almere daarvoor nog niet had. 

Meer informatie

Event: Fine, exclusieve Kunst- en Antiekbeurs 
Locatie: Kasteel Groeneveld
Adres: Groeneveld 2, 3744 ML Baarn
Tijd: donderdag 26 tot en met zondag 29 september van 11.00 tot 18.00 uur
Entree: €12,50 
Meer informatie over de organisatie en het evenement vind je op de website van Anita Neve Galerie en op de website van Fine Art Antique Fair