Yonnie Kan e-Sporter van Almere City FC

Geschreven door Redactie

Yonnie Kan is afgelopen vrijdag benoemd tot de nieuwe e-Sporter van Almere City FC.

De 23-jarige Flevolander heeft in het FIFA toernooi aangetoond de juiste man te zijn voor deze positie en ontving in de rust van de wedstrijd tegen FC Dordrecht een shirt met rugnummer 88. 

Het is de droom van veel jonge FIFA-spelers om als e-Sporter uit te mogen komen voor een betaald voetbalclub. Kan mag zich één van die gelukkigen noemen. Hij wordt het uithangbord van de club in consoleland en gaat meedoen aan gave promotours, wedstrijden en andere eSports-gerelateerde activiteiten. 

,,Het kwam als een verrassing omdat er tijdens het toernooi veel talent rondliep. Ik had na de verloren finale niet meer verwacht dat ik kans zou maken,’’ zegt Kan. Het verhaal van de Flevolander, die om de hoek woont bij het stadion, gaf uiteindelijk de doorslag. ,,Ik woon in de stad en ik deel dezelfde passie als de club: voetbal met ambitie.’’ 

De bekendmaking werd gedaan op de dag dat FIFA20 werd gelanceerd. In het stadion stonden acht consoles met het felbegeerde spel klaar om in gebruik te worden genomen. Rapper Lil MG deed uiteindelijk de aankondiging en bracht uiteindelijk zijn nieuwe nummer ‘’FIFA’’ voor het eerst ten gehore. 

Kan is ook bedreven in Fortnite en kijkt dus uit naar het Halloween Fortnite-toernooi dat de club op 25 oktober organiseert. Wil jij ook meedoen? Geef je dan op via e-mail en zorg dat je lid bent van ‘De Eigenwijsjes’. 

Foto: Almere City PR

Onze Ambassadeurs