'Niet geld maar kind moet centraal staan'

Geschreven door Redactie

Niet het geld maar het kind moet centraal staan in de jeugdzorg. Dat is het pleidooi van ervaringsdeskundigen Steph en Diantha. Zij zetten zich in voor het nieuwe Flevolandse project Expex, dat staat voor experienced expert.


"Ik heb heel erg het gevoel dat het altijd gaat over financiën. Ik vind het belangrijk dat het kind meer vooropgesteld wordt. Dat als die zegt wat hij of zij nodig heeft, dat daar naar geluisterd wordt", vertelt Steph. Daar is Diantha het mee eens. "Ik ben vaak van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg verschillende behandelingen. Later bleek pas dat ik autisme had."


Als het aan de jonge vrouwen ligt wordt er voortaan beter naar kinderen en jongeren geluisterd. Ze willen graag hun steentje bijdragen door bijvoorbeeld voorlichting te geven, door om tafel te gaan met beleidsmakers of een maatje te zijn voor jongeren.


Het project is in handen van CMO Flevoland en is vorige maand begonnen. Wie geïnteresseerd is kan zich nog aanmelden. Ervaringsdeskundigen krijgen in september een training waarna ze echt aan de slag kunnen.

Onze Ambassadeurs