Petitie tegen nieuwe eikenbomen

Geschreven door Redactie

Bewoners in Almere Duin zijn tegen de komst van nieuwe eikenbomen. Dat meldt nieuwsplatform 1Almere. De bewoners vrezen voor overlast door de eikenprocessierups. De bewoners zijn daarom een petitie gestart.

Voorkomen

“Voorkomen is beter dan bestrijden van de eikenprocessierups en de bijbehorende klachten”, schrijft Astrid Spruit. Zij startte de petitie namens toekomstige Boomrijkbewoners en bewoners in het gebied Duin. Spruit roept Almeerders op om de petitie te tekenen. “Teken deze petitie als je ook graag andere bomen hier ziet komen. Dit betreft uiteraard alleen de nieuw aan te planten bomen”.

Overlast

De eikenprocessierups is de rups van een nachtvlinder. Op veel eikenbomen in vrijwel heel Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen. De haartjes van de rups kunnen flink irriteren. Deze zomer gingen duizenden mensen met eikenprocessierupsklachten naar de huisarts. Volgend jaar wordt er opnieuw veel overlast verwacht.

Stelling

Op één Almere kun je ook de poll beantwoorden over dit thema. Stem mee en laat ook eens een reactie achter op 1almere.nl.