Groothandels actief op zoek naar vervangende vleeswaren

Geschreven door Redactie

Producent Offerman in Aalsmeer produceerde een groot deel van vleeswaren voor Nederlandse supermarkt ketens. Vorige week werd bekend gemaakt dat vele vleeswaren van Offerman besmet waren met de Listeria bacterie.

Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie denkt dat er een algemene verschuiving zal gaan plaatsvinden van de ene leverancier naar de andere.


Vorige week werd bekend dat vleeswaren bij de Aldi, Bidfood, Jumbo, Sligro, Albert Heijn en Versunie werden teruggeroepen. Onder die vleeswaren valt ook het Halal merk Wahid. 


Voor veel supermarkt ketens, cateraars en groothandels was de schade groot. Bijna meer dan de helft van de producten werden teruggeroepen. Inmiddels hebben veel partijen vervangers gevonden voor hun vleesproducten. De verkoop van vleesproducten bij een andere vlees leveranciers is enorm gestegen. Ook bij Albert Heijn steeg de verkoop juist, omdat zij relatief weinig producten afkomstig van Offerman aanbieden. In dit artikel werd eerder al bekend gemaakt dat Albert verzuimde om daar actief een melding van te maken.  


Ondertussen wordt de verspreiding van producten van Offerman goed in kaart gebracht door de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit (NVMA).   


Listeriabacterie 

De listeriabacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. De kans op besmetting is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Listeria kan namelijk schadelijk zijn voor zwangere vrouwen, jonge en oudere mensen. Zwangere vrouwen kunnen zelfs door de bacterie een miskraam krijgen.



Onze Ambassadeurs