Meer Amsterdammers naar Almere

Geschreven door Redactie

De woningvoorraad in Almere zal de komende tien jaar uitbreiden met bijna tweeduizend huizen per jaar.

Dat schrijven het CBS en het Planbureau voor de Leefomgeving in de Regionale bevolkings- en huishoudensprognose.  

Volgens het CBS worden veel van de nieuwe Almeerse huizen in gebruik genomen door Amsterdammers. Tussen 2000 en 2013 liep de interesse voor Almere bij inwoners van de hoofdstad terug, maar nu is Almere weer volop in beeld bij vertrekkende Amsterdammers. De verder toenemende krapte op de Amsterdamse woningmarkt helpt daarbij, zegt het CBS. 

Op dit moment worden er ongeveer 1700 woningen per jaar gebouwd in Almere, dus de piek moet nog komen. De woningvoorraad blijft niet in hetzelfde tempo groeien. Vanaf 2030 zet een daling in, tot er rond 2040 nog maar rond de vijfhonderd woningen per jaar bijkomen.

Onze krant nog niet ontvangen?