15 jaar cel voor mislukte aanslag

Geschreven door Redactie

Een 25-jarige man uit Almere moet van de rechtbank 15 jaar de cel in.

De Almeerder is veroordeeld voor een mislukte aanslag op een crimineel. Dat gebeurde in 2016 in Amsterdam. De Almeerder pleegde de aanslag samen met een man uit Diemen. Hij is veroordeeld tot 20 jaar cel. 

Bij de aanslag drie jaar geleden werd een auto vanaf een scooter beschoten met een automatisch wapen. De twee inzittenden overleefden dat doordat het wapen haperde. De rechtbank acht onder meer door gekraakte versleutelde berichten bewezen dat de twee daarvoor samen verantwoordelijk waren. 

De man uit Diemen wordt verdacht van betrokkenheid bij drie mislukte liquidaties. Twee daarvan vonden plaats in Almere: op 1 november 2014 was er een bom geplaatst onder een auto op de Poortdreef. Dit incident mondde uit in een schietpartij. De tweede was gepland in de Pierre Kempstraat in de Literatuurwijk. De mislukte liquidaties maken deel uit van een bloederige onderwereldruzie in Amsterdam. 

De straf die de Almeerder heeft gekregen is gelijk aan wat het Openbaar Ministerie had geëist. Tegen de man uit Diemen, die veroordeeld is tot 20 jaar cel, was eigenlijk 25 jaar geëist. 

Onze Ambassadeurs