Sen en Wang grijpen enkelspeltitels op Yonex Dutch Open

Geschreven door Redactie

Lakshya Sen en Zhi Yi Wang hebben de titels in de enkelspelen gepakt op de 71e editie van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere.

Sen (India) schreef het mannenenkel op zijn naam door in de finale de Japanner Yusuke Onodera met 15-21, 21-14 en 21-15 te verslaan. Voor de Indiër, de nummer 72 van de wereld, is het zijn eerste grote toernooizege.

De Chinese Zhi Yi Wang won de titel in het vrouwenenkel door in twee games met 21-14 en 21-18 af te rekenen met de nummer vier van de plaatsingslijst Evgeniya Kosetskaya uit Rusland.

Dubbels

De Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva hebben hun titel in het vrouwendubbel op de Yonex Dutch Open 2019 geprolongeerd. De titelhouders versloegen in de finale het Japanse duo Rin Iwanaga/ Kie Nakaniashi met 21-10 en 22-20. Daarmee staat de teller op drie titels in Almere voor de Stoeva’s .

De titel in het mannendubbel werd een prooi voor de Russische mannen Vladimir Ivanov en Ivan Sozonov. In een spannende eindstrijd wonnen de nummers vijf van de plaatsingslijst met 21-19 en 21-16 van het als derde geplaatste Duitse duo Mark Lamsfuss en Marvin Seidel. 


Eerder op de middag zorgden Robin Tabeling en Selena Piek voor een historische prestatie in het gemengddubbel. Ze versloegen in de finale Chris en Gabrielle Adcock (WRL-12) uit Engeland met 21-17 en 21-13. Daarmee werden zij het eerste Nederlandse koppel ooit dat de titel pakt in het gemengddubbel.


Onze Ambassadeurs