Almeerse editie van Monopoly gepresenteerd

Geschreven door Redactie

De allereerste editie van Monopoly Almere is dinsdagmiddag gepresenteerd.

Burgemeester Franc Weerwind nam het eerste exemplaar in ontvangst. De Almeerse variant van het spel is opgezet door de Soroptimistclub Almere.  

Het spel is volledig op maat gemaakt. Niet alleen de straten, stations en nutsbedrijven zijn vervangen, ook de vormgeving van het spel en de inhoud van de Kans- en Algemeen Fondskaarten zijn volledig afgestemd op Almere. De straten in het spel gaan van de goedkope Havenkom tot de dure Citadel.  

In totaal zijn er 3450 spellen gemaakt. De kans bestaat dat er nog 2000 extra komen. Een deel van de opbrengst van het spel gaat naar het educatiefonds voor het Oranjehuis in Almere. Dat is een opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld. Het gaat om 30.000 euro. 

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.