Geen bewegende beelden op digitale reclameborden langs de weg

Geschreven door Redactie

Op de digitale reclameborden die in de gemeente Almere geplaatst gaan worden, zullen langs wegen geen bewegende beelden te zien zijn. Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen, ingediend door het CDA. 


De partij maakte zich zorgen over de verkeersveiligheid, automobilisten zouden afgeleid kunnen worden door de borden. Maar borden met bewegende beelden zullen alleen in de stadscentra geplaatst worden volgens het college. Er komen ook geen borden met videobeelden naast drukke fietspaden. 


De gemeente wil de digitale reclameborden toestaan om de dalende inkomsten van buitenreclame op te krikken. De inkomsten zouden structureel met 900.000 euro dalen als de gemeente niet overgaat op modernere reclamemogelijkheden.