15e editie nacht van de nacht uitverkocht!

Geschreven door Redactie

Stad & Natuur organiseert voor de 15e keer de Nacht van de Nacht op Stadslandgoed de Kemphaan op zaterdag 26 oktober.

Tijdens dit evenement wordt het bos omgetoverd tot een magisch bos waarbij meer dan 1000 bezoekers, jong en oud op één avond genieten van verschillende acts op een prachtig verlichte route. De route is inmiddels uitverkocht, maar er is nog genoeg leuks te doen op de Kemphaan.


De route door het prachtige verlichte bos is helaas uitverkocht, maar niet getreurd, er is nog veel meer te doen! Zo is Sterrenwacht Almere aanwezig in het gebouw van Stad & Natuur. Zij geven om 19, 20 en 21 uur een lezing over licht en duisternis in het heelal. Het heelal kent extreme plaatsen, waaronder plekken met oogverblindend vernietigend licht of juist gitzwarte diepe duisternis. In deze presentatie bezoeken we in gedachten deze plaatsen, zoals manen in ons zonnestelsel, nevels waaruit nieuwe sterren geboren worden, exploderende sterren en superzware zwarte gaten die miljarden malen zwaarder zijn dan onze Zon en zich verbergen in het centrum van sterrenstelsels. Je leert ook waar aan de hemel je deze plekken zelf kunt zien. Ga je mee op zoek naar het licht en de duisternis? Bij helder weer worden ook de telescopen opgezet en kun je een blik werpen op ons heelal. De activiteiten van de Sterrenwacht zijn gratis bij te wonen. 


Naast Stad & Natuur organiseren ook andere organisaties op de Kemphaan leuke activiteiten. Bij de Almere Jungle kun je genieten van de Jungle by night. Kleurrijke omgevingen en wonderlijke wezens laten je de Almere Jungle heel anders beleven dan je overdag ooit hebt gedaan! Zoek je liever wat meer spanning en sensatie in het donker? Ga dan nachtklimmen bij Fun Forest Almere. Dubbel-Op opent de deuren van het waterkasteel voor een heerlijke versnapering op het binnenterrein. 


En ben je 18 jaar of ouder en wil je toch de route graag lopen? Meld je dan aan als gids! Meer informatie hierover vind je op www.stadennatuur.nl  


Onze Ambassadeurs