Almere Kenniscentrum Talent wil verder uitbreiden

Geschreven door Redactie

Het Almere Kenniscentrum Talent wil verder uitbreiden. Er zijn plannen om ook naschoolse gymlessen aan te bieden aan leerlingen van middelbare scholen in de stad. Het gaat om een proefperiode om te kijken of de successen vanuit het basisonderwijs ook doorgezet kunnen worden naar het voortgezet onderwijs.


Het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) is in 2015 begonnen en helpt kinderen en jongeren bij het ontdekken van hun sporttalent. In het afgelopen schooljaar hebben bijna 900 basisschoolkinderen meegedaan aan de naschoolse lessen van het AKT. Er zijn drie soorten lessen; voor kinderen die motorisch iets achter lopen, gewone extra gymlessen en een talentenles voor kinderen die extra uitdaging kunnen gebruiken. 


'Extra lessen van groot belang' 

De lessen worden gegeven door gym-leerkrachten van de Almeerse basisscholen in speciale sportruimtes. Die bestaan uit een sport-, turn- en een vechtsportzaal. Daarnaast zijn er ook fitnessruimtes en vergaderzalen. Erwin Duits is buurtsportcoach in Almere Haven en ziet heel duidelijk de meerwaarde van het Almere Kenniscentrum Talent: "Er is altijd werk aan de winkel: kinderen in armoede bereiken en kinderen die door veel gamen dreigen te vereenzamen."


Ook culturele poot voor Almere Kenniscentrum Talent 

Naast het uitbreiden van de sporttak naar middelbare scholen, denkt de gemeente erover om het Almere Kenniscentrum Talent ook uit te breiden met een culturele poot. De gemeente mist voor de jongeren de aansluiting naar het kunstvakonderwijs. Ze gaat daarom in gesprek met kunstvakopleidingen over een vestiging in Almere van vooropleidingen, zomerklassen en masterclasses.

Onze Ambassadeurs