RIVM: vier nieuwe besmettingen in Flevoland, één ziekenhuisopname

Geschreven door Redactie

In Flevoland zijn sinds donderdag vier nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Hierdoor komt het aantal besmettingen op 897. Het aantal sterfgevallen bleef voor de zesde dag op rij ongewijzigd: 82. Wel kwam er de afgelopen dag één ziekenhuisopname in Lelystad bij. 

In Almere zijn tot nu toe met 27 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 26, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (9), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5.788 Dat zijn er 13 meer dan donderdag.

Besmettingen 

Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland zijn nu 44.888 positieve tests (+188) geregistreerd. 

Ziekenhuisopnames 

In Lelystad is sinds donderdag één nieuwe ziekenhuisopname gemeld en komt nu uit op een aantal van 64. Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Dronten komt uit op 29, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. 

In totaal zijn tot nu toe 264 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.649 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 9 meer dan donderdag.

Onze Ambassadeurs