Inspiratiesessie Floriade: Elektrisch naar het einde van de wereld om de transitie naar duurzame mobiliteit versnellen

Geschreven door Redactie

Een krachtig verhaal met impact, inhoud en humor door duurzame avonturier Wiebe Wakker | 6 augustus 14.00 – 15.00 in het Circuloco Paviljoen (kavel 31) bij Floriade.

In 2016 gaf Wiebe Wakker zichzelf de uitdaging om zonder geld en in een elektrische auto naar de andere kant van de wereld te rijden om te bewijzen dat duurzame mobiliteit de toekomst heeft. Om Sydney te bereiken vroeg Wiebe wildvreemden hem “in te pluggen” met energie. Op zijn website plugmeinproject.com konden mensen hun locatie selecteren en hem een bank, maaltijd of stroom voor de auto aanbieden. Aan de hand van deze aanbiedingen werd de route bepaald en zo reed Wiebe kriskras over de wereld. Natuurlijk ging zijn avontuur niet zonder slag of stoot en had hij de nodige uitdagingen te overwinnen. Maar steeds weer wist Wiebe verder te komen door de hulp van vriendelijke locals en zijn online volgers.

Uiteindelijk bereikte Wiebe zijn eindbestemming na 1.119 dagen, 33 landen en 95.000 kilometer. In zijn presentatie neemt Wiebe je mee op zijn reis. Hoe gaat hij om met eenzaamheid en introversie in een leven dat compleet extrovert was? Hoe houdt hij zich staande bij uitdagingen die menig mens tot wanhoop drijven? Hij vertelt hoe zijn reis tot interessante ontmoetingen leidde en hij zelfs een sheik wist te beïnvloeden om elektrisch te gaan rijden, hij over de vloer kwam bij een beroemde prins in Maleisië en in Indonesië zo beroemd werd dat hij zelfs opdook in de roddelbladen. Bovenal is Wiebes reis een voorbeeld dat je door samen te werken en connecties te maken extreme doelen kan bereiken. Laat je bij Floriade door Wiebe inspireren.

Reserveer je plek via Eventbrite. Entreeticket voor Floriade is niet inbegrepen en kan gekocht worden via www.floriade.com.

Het paviljoen van Circuloco bij Floriade is volledig circulair gebouwd. Dat lukte dankzij de verschillende lagen van circulariteit die zijn toegepast en de bijzondere innovaties van leveranciers en makers. Circuloco is de plek waar de ‘techno cycle’ van de Circulaire Economie tot leven komt. Hier kun je de circulaire ontwikkelingen in de regio zien en ervaren. Het is tevens een showroom van allerlei circulaire projecten van lokale kunstenaars. Het vormt de perfecte startlocatie om je te verdiepen in de basis van circulariteit, circulair bouwen, ondernemen of innoveren.