'Lantaarnpalen midden op de stoep niet de bedoeling, maar kan wel eens voorkomen'

Geschreven door Redactie

Het is niet de bedoeling dat lantaarnpalen midden op de stoep eindigen, maar het kan logistiek gezien wel eens voorkomen. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders in Almere op vragen van de ChristenUnie.

De politieke partij had in april schriftelijke vragen gesteld over een situatie in de Bosgouw in Almere Haven. Tijdens werkzaamheden aan de straat kwamen de lantaarnpalen daar in het midden van de stoep terecht. Bewoners reageerden erg verbaasd, en vroegen zich af of mensen met bijvoorbeeld een scootmobiel daar nog wel langs zouden kunnen. De situatie was uiteindelijk maar tijdelijk en is later in april alsnog opgelost.

De gemeente onderstreept dat het tijdens werkzaamheden wel eens kan voorkomen dat verschillende fases niet goed op elkaar aansluiten. In dit geval was eerst de stratenmakerploeg aan het werk geweest. De aannemer die de lantaarnpalen moest verplaatsen, startte een aantal dagen later. "Dat is niet aan de gemeente doorgegeven en ook niet op tijd door onze toezichthouder ontdekt, waardoor de omwonenden helaas te laat door ons over deze tijdelijke situatie zijn geïnformeerd", aldus het college.

Burgemeester en wethouders geven verder aan dat het werken in de openbare ruimte altijd ingewikkeld is, omdat er meerdere partijen bij betrokken zijn. Zeker in coronatijd is het dan een opgave om alle planningen op elkaar aan te laten sluiten. "Wij kunnen daarom niet uitsluiten dat planningen niet altijd volledig worden gehaald of idealiter op elkaar zijn afgestemd. Dit soort situaties kunnen dus helaas niet altijd worden voorkomen."

Onze Ambassadeurs