Geef het Vrijheidsvuur door - Aangepaste programmering 4 en 5 mei in alle Flevolandse gemeenten

Geschreven door Redactie

4 mei herdenken wij alle slachtoffers van oorlogsgeweld. In heel Nederland wordt stilgestaan bij de vele mensen die zich hebben ingezet en hun leven verloren voor onze vrijheid.  

Een vrijheid die wij dit jaar al 75 jaar kennen. Dat deze vrijheid niet vanzelfsprekend is, merken wij ook in Flevoland. De gevolgen van het coronavirus zijn groot en daarom zijn ook beperkende maatregelen getroffen. De bevrijdingsfestivals gaan niet door, toch geven we aandacht aan onze vrijheid. 

Thuis herdenken 

Juist in deze tijd is het belangrijk stil te staan bij onze vrijheid. Flevolandse gemeenten doen dat op gepaste wijze. Daarbij wordt uitdrukkelijk verzocht om geen publiek aanwezig te laten zijn en worden digitale middelen als livestream en social media ingezet om toch samen te herdenken. 

Speciaal programma Omroep Flevoland 

Speciaal programma Omroep Flevoland zal 4 mei een speciaal programma uitzenden met daarin een bijdrage van alle gemeenten. Om 19.45 uur is een toespraak van de commissaris van de Koning Leen Verbeek. Aansluitend volgen de twee minuten stilte. 

Vrijheidsvuur ontsteken en doorgeven 

Alle provincies krijgen dit jaar het Vrijheidsvuur vanuit Wageningen. Om 21.00 uur is het startsein op www.vrijheidsvuur.nl en om 0.00 uur neemt de commissaris van de Koning in Flevoland het Vrijheidsvuur symbolisch in ontvangst. Alle Flevolanders worden opgeroepen thuis een eigen Vrijheidsvuur – een kaars, lichtje of digitaal #Vrijheidsvuur – te ontsteken en door te geven.  

Samen zetten we onze kostbare vrijheid in het licht.