Plan voor musicaltheater aan het Weerwater

Geschreven door Redactie

Aan het Weerwater in Almere komt mogelijk een musicaltheater te staan. De productiemaatschappij die ook achter Soldaat van Oranje zit heeft daarvoor een plan gemaakt. Het oog is gevallen op het Atlantisstrand, vlak naast het Floriadeterrein.


Een onderzoek moet nu uitwijzen of het idee haalbaar is. Daarvoor wordt zo'n 120.000 euro uitgetrokken door de gemeente Almere. Het college van burgemeester en wethouders noemt de mogelijke komst van een musicaltheater "een grote kans om het culturele aanbod voor de stad te vergroten en daarmee een bijdrage te leveren aan de aantrekkelijkheid van Almere". Iets wat volgens het stadsbestuur economische voordelen op zal leveren. Het college zegt zich bewust te zijn van de ingrijpende gevolgen van een theater op de omgeving. 


De initiatiefnemers van het plan, productiemaatschappij New Productions en investeerder Amerborgh, willen bij het theater ook een hotel en andere horeca vestigen. 


In het haalbaarheidsonderzoek wordt ook gekeken naar andere locaties, zoals het centrum van de stad. Het onderzoek moet in december zijn afgerond. Vervolgens krijgt de gemeenteraad de kans zich er over uit te spreken.

Onze Ambassadeurs