Een tussenjaar na de basisschool

Geschreven door Redactie

Er wordt van ieder kind verwacht dat ze na groep acht doorgaan naar de middelbare school. 

Voor de kinderen die daar nog niet klaar voor zijn is het tegenwoordig mogelijk om een tussenjaar te nemen. 

Basisschool Florencius biedt sinds een paar jaar 'groep 9' aan. In groep 9 hebben de leerlingen een extra jaar om zich klaar te stomen voor de middelbare school. Het gaat bij deze leerlingen soms om kinderen met een achterstand, maar ook om kinderen die emotioneel nog niet klaar zijn om naar de middelbare school te gaan.  

Het is niet bekend hoeveel leerlingen jaarlijks een tussenjaar doen, wel wordt er een toename in het het aantal leerlingen verwacht. Een school hoeft niet aan de onderwijsinspectie te melden dat ze een tussenjaar aanbieden. De onderwijsinspectie gaat elke vier jaar op bezoek bij een school en komt er op die manier achter.


Er bestaan twee soorten tussenjaren. Bij de een ga je naar de brugklas en kan je daar twee jaar over doen, en bij de ander ga je naar groep 9 op de basisschool. Onze Ambassadeurs