Grote zorgen over kwaliteit onderwijs

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere maakt zich ernstig zorgen over de kwaliteit van het onderwijs in de stad. Aanleiding is een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. Daarin staat dat het aantal onvoldoende en zeer zwakke scholen weer stijgt.


De kwaliteit van het onderwijs in Almere was jarenlang slecht. Tussen 2010 en 2014 kwam daar verandering in. De gemeente heeft toen fors geïnvesteerd in het onderwijs en werkte intensief samen met schoolbesturen. Dat heeft ertoe geleid dat het aantal zwakke en zeer zwakke scholen aanzienlijk was afgenomen. Nu gaat het weer achteruit. Zo telt Almere 15 onvoldoende of zeer zwakke scholen. Dat betekent dat die scholen niet aan de wettelijke eisen voldoen. 


Almere heeft zo'n 100 scholen voor basis en voortgezet onderwijs. De helft daarvan valt onder de Almeerse Scholen Groep ASG. Susanne Olivier van het college van bestuur: "De gemeente Almere heeft inderdaad extra geld geïnvesteerd in de kwaliteit van het onderwijs in de periode tussen 2010 en 2014. Daarna niet meer". Volgens Olivier heeft de kwaliteit van het onderwijs ook te maken met het lerarentekort in de stad: "Het aantal gezinnen groeit, maar niet overal zijn voldoende leraren om les te geven". Zij zegt in gesprek te zijn met de gemeente om te kijken hoe de problemen gezamenlijk opgelost kunnen worden. 


Volgende week donderdag staat het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad.

Onze Ambassadeurs