Slingerend fietsen over natuurstrook De Grote Trap

Geschreven door Redactie

De smalle natuurstrook De Grote Trap is woensdag officieel geopend. De strook loopt vanaf de fietsbrug over de A6 bij Almere tot het Horsterwold bij Zeewolde. Het is 11 kilometer lang en 100 meter breed.


Hans Boekhoff van het Flevolandschap is enthousiast: "Het gaat om echte polderbeleving." Over de gehele lengte van De Grote Trap is een nieuw fietspad aangelegd. "Je slingert door het landschap", zegt Boekhoff. Wie gebruik maakt van het fietspad, krijgt wel te maken met loslopende koeien. 


De natuurstrook loopt langs kanaal de Wulptocht. Die heeft natuurvriendelijke oevers gekregen. Ook zijn poelen en slikken verruwd en zijn er bloemrijke weides aangelegd. 


Langs De Grote Trap zijn schuilhutten voor fietsers. Halverwege is ook een parkeerplaats aangelegd, ter hoogte van de Vogelweg.

Onze Ambassadeurs