Gloednieuwe schommel gejat: kinderen verdrietig

Geschreven door Redactie

Een schommel ter waarde van negenhonderd euro is afgelopen weekend uit natuurspeeltuin De Plek in Almere Haven gestolen.

De speeltuin is geheel door buurtbewoners gebouwd en bekostigd. Ook doen ze het onderhoud van De Plek.  

"Het was een prachtige mandschommel", legt één van de bouwers van de natuurspeeltuin Paul Weber uit. "We hebben er met heel veel energie aan gewerkt om met hergebruikte materialen dit voor elkaar te krijgen. De mandschommel was geschonken en nu is hij weg. De schade is ruim 900 euro." 

De verontwaardiging onder de buurtbewoners en de vrijwilligers is groot. De diefstal lijkt op een gerichte actie omdat het verwijderen van de pas geplaatste schommel met meerdere mensen moet zijn gedaan. "Dat volwassenen het plezier van kinderen ontnemen en het werk van vrijwilligers frustreren dat doet niet alleen verdriet, dat is respectloos. Dat hoort niet en het is buiten alle proporties." 

Loraine Weber is moeder van twee kinderen die graag in de natuurspeeltuin komen. "Ik vind het verschrikkelijk. Mijn zoon van vijf heeft laatst met andere kinderen een sponsorloop georganiseerd en 430 euro opgehaald voor een glijbaan. We durven deze nu eigenlijk niet meer neer te zetten want wat gebeurt er met de glijbaan? Ik heb er gewoon geen worden voor." 

De vrijwilligers van de De Plek hopen dat de schommel snel wordt teruggevonden.

Onze Ambassadeurs