AAP gaat gestrande circustijgers redden uit Polen

Geschreven door Redactie

De Almeerse Stichting AAP gaat vijf voormalige Italiaanse circustijgers redden die onder gruwelijke omstandigheden zijn gestrand op weg naar Rusland.

De dieren zaten in kleine kisten en kooien in een paardentransportwagen. De Russische douane weigerde het transport aan de grens. 

De in totaal tien tijgers waren er zeer ernstig aan toe, meldt AAP. Voor één tijger kwam de hulp te laat. De negen andere zijn opgevangen in de Poznan Zoo in Polen. De dierentuin heeft maar plek voor vier tijgers. Stichting AAP springt bij en gaat vijf tijgers overbrengen naar de Spaanse locatie Primadomus. 

AAP heeft een crowdfundingsactie opgezet om de eerste kosten van het transport te kunnen opvangen. De benodigde 5000 euro is in een paar dagen opgehaald. Een gespecialiseerde dierenarts gaat deze week naar Polen om te kijken wanneer de tijgers genoeg zijn opgeknapt voor de reis naar Spanje. 

Van twee tijgers is al duidelijk dat ze nog wat langer moeten herstellen. Een woordvoerder van AAP hoopt dat ze over twee weken sterk genoeg zijn voor de reis.

Onze Ambassadeurs