Keller: ‘Eer om voor nationale ploeg uit te komen’

Geschreven door Redactie

Stijn Keller is opgeroepen voor Zwitserland O20.

Een bijzonder moment voor de 19-jarige doelman. We spreken hem kort over zijn uitverkiezing.  

Stijn, een uitverkiezing voor Zwitserland, hoe zit dat precies? 

,,Mijn moeder is volledig Nederlands, maar mijn vader is honderd procent Zwitsers. Daardoor heb ik heb ik een dubbel paspoort. Ik heb al eerder mogen deelnemen aan verschillende trainingsstages met de Zwitserse selectie, maar zat er uiteindelijk steeds net niet bij. Om nu wel tot de definitieve selectie te behoren, is toch als een soort droom die uitkomt.” 

Wat is je gevoel erbij? 

,,Mijn uitverkiezing geeft uiteraard een heel goed gevoel. Al is het natuurlijk ook apart. Ik ben in Nederland geboren en getogen en ik voel mij ook een Nederlander. Wat niet weg neemt dat ik het een enorme eer vind om voor de nationale ploeg van Zwitserland uit te mogen komen. Mijn doel is om vanaf nu steeds bij de definitieve selectie van de O20 van Zwitserland te zitten, om uiteindelijk wellicht door te kunnen stromen naar de hoofdmacht.” 

 In welke taal communiceer je met je ploeggenoten? 

,,Met mijn medespelers en de technische staf communiceer ik voornamelijk in het Engels. Gelukkig spreek ik ook een woordje Duits en kan ik de meeste dingen wel verstaan. Het Zwitserse dialect is soms lastiger te volgen. Wanneer ik dat niet begrijp, wordt het later vertaald door de trainers.” 

 Dilemma op vrijdag: Uitkomen voor de nationale ploeg van Zwitserland of het Nederlands elftal? 

,,Ik zit nog niet in de situatie dat ik een keuze hoef te maken. Maar als ik moet kiezen, dan zou ik voor het Zwitserse elftal gaan. Hoewel ik opgegroeid ben in Nederland, heeft Zwitserland de afgelopen jaren het meest in mij geïnvesteerd.” 

Wat zijn je ambities dit seizoen met Almere City FC? 

,,Mijn doel is om alle wedstrijden te spelen bij de beloften. Dat ik nu ook al mag meetrainen bij de A-selectie is extra mooi. Ik denk dat die combinatie de perfecte leerschool is voor mij.’’ 

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

Onze Ambassadeurs