Werkstraf geëist voor mishandelen vader

Geschreven door Redactie

Voor het mishandelen van zijn vader heeft een inwoner van Almere zestig uur werkstraf tegen zich horen eisen.

De man woonde bij zijn vader in huis, waar het in het vorig najaar een paar keer mis ging. Twee keer zou hij de oudere man met een stok of tak op de rug hebben geslagen, en één keer met de hand in het gezicht. 

De man gaf twee mishandelingen toe, de andere keer is er volgens hem alleen een woordenwisseling geweest. De reden van de ruzie zou zijn dat de vader om acht uur ’s morgens lawaai maakte op de trap, terwijl de zoon wilde uitslapen. 

Toen de politie er voor de derde keer was bijgeroepen kreeg de zoon een contactverbod. Vanwege zijn beperking op geestelijk en lichamelijk gebied verzocht zijn familie de man geen straf op te leggen. Vader, broer en zus willen dat de man hulp krijgt van een psycholoog of psychiater. Dat vindt hij zelf niet nodig. Het zou goed met hem gaan en hij heeft geen contact meer met zijn vader. 

De officier van justitie ziet ook wel dat het om een kwetsbare verdachte gaat, maar vindt toch dat hij moet weten, voelen en ondergaan dat slaan niet mag. De uitspraak van de rechtbank is over twee weken.

Onze Ambassadeurs