Tien keer goud voor ambachtelijke slagerij

Geschreven door Redactie

De zelf worstmakende, ambachtelijke Slagerij Verhoef in Almere Haven heeft maar liefst tien hoofdprijzen gewonnen tijdens de 'Nationale Slagers Vakwedstrijden' in Nieuwegein. 

Gouden plakken waren er voor de gerookte ossenworst, spareribs, gehaktbal, grillworst, eiersalade en fijne rookworst.

Daarnaast waren er producten die het hoogst haalbare aantal punten GOUD met STER kregen, namelijk de old Amsterdamse ossenworst, pekelvlees, Gelderse gekookte worst en Amsterdamse leverworst. 

Vak- en publieksjury 

De wedstrijden werden begin deze week georganiseerd tijdens de 'Nationale Slagers Vakbeurs' in Nieuwegein. Uit het hele land streden ambachtelijke slagers met elkaar om de titel. De jury bestond uit deskundigen uit het slagersvakonderwijs, maar ook uit consumenten. Zij beoordeelden de producten op een groot aantal criteria, zoals vorm, smaak, kleur, samenstelling en techniek. 

Ambachtelijke slagers Cor, Gerwin, Martijn en Patrick maken al jaren hun eigen vleeswaren. Zij gebruiken hun eigen recepten en methodes. "Dit is echt een hele mooie teamprestatie", aldus een trotse en enthousiaste Cor Verhoef.