Kinepolis voor 99 procent klaar om de deuren te openen

Geschreven door Redactie

Kinepolis in Almere Stad is zo goed als klaar om maandag de deuren te openen. "We zijn voor negenennegentig procent klaar", zegt Isan Heijsteeg, manager van Kinepolis.

Zo maar een bioscoopje pakken is er niet meer bij. Vanwege de coronocrisis zijn er verschillende maatregelen getroffen. Zo mogen er maar dertig bezoekers in één zaal en om dat in goede banen te leiden, moet je van te voren reserveren. Om te voorkomen dat er lange rijen bij de drank- en popcorn-balie ontstaan, moet je ook online doorgeven wat je wilt eten of drinken.

Controle bij de deur

Mensen die verschijnselen hebben van koorts, verkoudheid of hoesten worden niet toegelaten. Heijsteeg: "Daar hebben we personeel voor die ook de zitplaats aanwijst." Pijlen op de grond geven aan wat de route naar de zalen is. Wie naar de WC moet, moet dat voor aanvang van de film doen want tijdens de voorstelling mag alleen in noodgevallen gebruik gemaakt worden van het toilet.

Ook de filmzalen zijn anderhalve meter-proof gemaakt, vertelt Heijnsteeg. "We hebben de rijen om en om afgeplakt en geblokkeerd en tussen bezoekers komen drie stoelen leeg." Om drukte in het gebouw te voorkomen gaan zes van de acht zalen open. Volgens Heijnsteeg is de belangstelling om naar de bios te gaan groot. Zo goed als alle dertig plekken per zaal zijn de komende week gereserveerd. "We gaan er van uit dat we binnenkort naar honderd bezoekers per zaal kunnen."

Onze Ambassadeurs