Witte rook: Vis à Vis hoeft niet te verhuizen

Geschreven door Redactie

Met het verspreiden van witte rook voor het stadhuis in Almere werd het donderdagavond gevierd: theatergezelschap Vis à Vis mag definitief blijven op de huidige locatie.

Daar heeft de Almeerse gemeenteraad mee ingestemd.  

Het theatergezelschap zou eigenlijk moeten vertrekken uit Almere Poort, vanwege geplande woningbouw, maar de gemeente heeft daarvoor andere maatregelen getroffen. 

Vis à Vis zegt blij te zijn dat ze haar 30ste verjaardag volgend jaar gewoon kan vieren aan de Muiderzandplaats 1 in Almere Poort. Op die locatie naast het Almeerderstrand komen jaarlijks zo'n 40.000 bezoekers naar theatervoorstellingen kijken. 

Petitie 

Om het lot een handje te helpen startte Vis à Vis op 19 april een petitie omdat de gemeente de erfpacht na 2025 niet meer wilde verlengen. Onder de petitie werden ruim 15.000 handtekeningen gezet, het hoogste aantal ooit voor een petitie die aan een gemeente is aangeboden, volgens petities.nl. Deze petitie werd op 9 mei aangeboden aan de gemeente Almere. 

 

De beslissing is niet geheel onverwachts: een maand geleden liet de gemeenteraad al weten dat Vis à Vis wat hen betreft op de huidige locatie kon blijven.  

Een openstaand punt is nog de inpassing in het gebied en de kosten hiervoor. De gemeente Almere heeft zich uitgesproken hier tot een goede oplossing te willen komen. Vis à Vis zegt daar het volste vertrouwen in te hebben.