Belevenissen van de Cosmetisch Dokter

Geschreven door Dokter André Beautyworld

Belevenissen van de Cosmetisch Dokter

 Vandaag wil ik het hebben over het wel en wee van LIP-behandelingen.

Onlangs belde Petra (gefingeerde naam uit privacyoverwegingen) mij op, of ik haar alsjeblieft kon helpen met haar lippen. Zij klonk overstuur en vertelde dat elders haar lippen waren opgevuld maar dat er veel te veel in zat. Ik vertelde haar dat zij daarvoor naar de behandelend arts zou moeten gaan om een oplossing te zoeken. Petra voelde daar absoluut niets voor, zij had hier helemaal geen vertrouwen meer in. Petra was in en in droevig en vertelde dat zij zich al een paar dagen thuis in haar kamer had opgesloten en niemand mocht haar zien. Ik maakte met haar een afspraak voor de volgende dag. 

Nu heeft niet iedereen dezelfde smaak. De een (man of vrouw) wil heel volle lippen, de ander net ietsje meer zodat het eigenlijk niet opvalt. En wat iemand wenst moet heel goed besproken worden en er moet uitgelegd worden waarom niet ieder model lippen mogelijk is doordat dit teveel kan afwijken van de eigen vorm lip.

Bij Petra was het opvallend dik, zij vertelde dat de arts die haar behandelde niet besprak wat haar wensen waren en aangaf dat er 2 ml filler in moest (Petra schrok daar wel van want daardoor was het duurder dan zij dacht, maar was onder de indruk en liet de behandeling toch doen. De behandeling ging heel snel en de arts kwam zelfs met de naald tegen haar tanden aan. (Een techniek die ik niet ken!) Na een uitvoerig gesprek met Petra concludeerde ik dat er hyaluronzuur was ingespoten (het meest voor de hand liggend) en behandelde ik haar met een injectie waardoor het middel bijna meteen oploste en de lippen weer snel normaliseerde.

Petra heeft zich een paar dagen dus behoorlijk depressief gevoeld en was een boel geld kwijt zonder dat haar lippen mooier zijn geworden. Ik sprak met haar af een paar weken na mijn behandeling haar lippen iets meer volume te geven.

André Boom