Vandaag is het nationale day of the girl child

Geschreven door Redactie

Op 11 oktober vindt de Internationale Dag van het Meisje plaats over de hele wereld.

Op deze dag wordt bewustwording gecreëerd en oplossingen bedacht voor de unieke uitdaging waar meisjes over de hele wereld elke dag mee worden geconfronteerd. Vanaf het moment dat een meisje wordt geboren, kan ze opgroeien tot wetenschapper, auteur, bedrijfsleider, moeder, leraar of wat ze ook maar wilt. Door haar gezonde opties, opleiding en middelen te bieden om haar eigen keuzes te maken, en enkele van de obstakels waarmee ze wordt geconfronteerd weg te nemen.

Afhankelijk van waar ze woont, zullen de uitdagingen van een jong meisje en hoe we die problemen aanpakken variëren. Doe tijdens de Internationale Dag van het Meisje mee met de wereldwijde oproep tot actie. Creëer echte oplossingen; luister naar de aspiraties van jonge vrouwen; mentor iemand die op een dag de uitdagingen waarmee ze wordt geconfronteerd zal overwinnen.

Doe mee aan evenementen over de hele wereld die zijn ontworpen om het leven van meisjes in de meest verarmde landen te verbeteren. Word mentor of doe een donatie van lesmateriaal aan scholen. Laat je inspireren door, of inspireer meisjes in je leven door te spreken over vrouwelijke leiders uit het verleden en heden.

Of ze nu een lerares, auteur, politiek leider of een activist was, deel de verhalen van degenen die veranderingen hebben aangebracht ten goede in de wereld. Maak deel uit van het verschil, dat het leven van jonge meisjes over de hele wereld beter maakt en gebruik #DayOfTheGirl op sociale media