Nationaal schoolontbijt met basisscholen in Flevoland

Geschreven door Redactie

Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. Het thema van dit jaar is: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’.

De kinderen worden op 2 november online verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. In dat journaal is op verschillende manieren het jaarthema terug te zien. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt op deze dag ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.


Vanwege corona opent actrice en presentatrice Jessica Mendels het Nationaal Schoolontbijt online, waarbij onder andere Bas Muijs, Roodkapje uit de Efteling en natuurlijk kinderen een rol hebben. Omdat Jessica Mendels de nieuwe ambassadrice van het Nationaal Schoolontbijt is bezoekt ze in deze week verschillende scholen om te vertellen hoe belangrijk het is om een gezond ontbijt te nemen. Door haar diabetes weet ze hoe belangrijk gezond eten is. 


In de volgende plaatsen nemen één of meerdere scholen deel aan het Nationaal Schoolontbijt: 

Almere, Biddinghuizen, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Luttelgeest, Marknesse, Urk en Zeewolde.


Onze Ambassadeurs