Celstraf na beledigen, bespugen en schoppen agenten

Geschreven door Redactie

Een 39-jarige man uit Almere moet een maand de cel in omdat hij in een rijdende politiewagen naar het hoofd van de agent trapte die achter het stuur zat.

De Almeerder was boos omdat hij zonder reden hardhandig zou zijn aangehouden. 

De politie verdacht de man vorig jaar in Lelystad van betrokkenheid bij een vechtpartij. Die verdenking was niet terecht. De man was daar zo boos over, dat hij een agent uitschold. Daarop werd hij aangehouden voor belediging. Dat ging niet zonder slag of stoot. Volgens de politie stribbelde hij heftig tegen. De Almeerder zegt dat hij door meerdere agenten met geweld tegen de grond is gewerkt. Hij zou daardoor nog steeds last van zijn rug hebben. 

Klodder bloed in het gezicht 

Op weg naar het politiebureau spuugde de Almeerder eerst een klodder bloed vol in het gezicht van de agent die naast hem op de achterbank zat. Daarna schopte de Almeerder naar de bestuurder. Hij schampte het hoofd van de agent, maar volgens de officier van justitie had het heel anders kunnen aflopen. "De kans op een ongeval was reëel", meende hij. 

Geen vertrouwen meer 

De Almeerder zegt dat hij onmogelijk naar de bestuurder kon trappen omdat hij ingesnoerd op de achterbank zat. Hij is al vaker voor geweldsdelicten veroordeeld. De man was niet bij de rechtszaak aanwezig. Volgens zijn raadsvrouw heeft hij geen vertrouwen meer in rechtbanken. 

Alcoholverslaving 

De rechter legde de Almeerder maandag zes weken celstraf op, waarvan twee voorwaardelijk, wegens belediging, verzet tegen zijn aanhouding en poging tot zware mishandeling. De eis was zes weken onvoorwaardelijk, maar de rechter hield er rekening mee dat de man inmiddels in een hulpverleningstraject voor zijn alcoholverslaving zit.

Onze Ambassadeurs