O13 mag hardop dromen over promotie

Geschreven door Redactie

Ook de jeugdteams uit onze Loogman Carwash Football Academy kwamen afgelopen weekend weer in actie.

O19 moest na de stunts tegen PSV en Ajax zijn meerdere erkennen in NAC Breda, terwijl O13 juist de promotieplekken in zicht heeft. Een rondje langs de velden. 

O13: Promotieplekken in zicht 

Almere City O13 won afgelopen zaterdag met 3-6 van NAC Breda en stoomt in rap tempo op richting de top van de ranglijst. Na een moeizame start van het seizoen, mag de ploeg van trainer Marciano Nonneman inmiddels hardop dromen over promotie naar de Eredivisie. 

,,Het begin van het seizoen verliep moeizaam voor ons, maar momenteel lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen”, vertelt Nonneman. ,,Eerder dit seizoen verloren we nog met 5-3 van NAC en nu winnen we met ruime cijfers. Dat zegt veel over de ontwikkeling die de ploeg doormaakt. Je ziet de talenten komen bovendrijven.” 

O13 komt uit in de Eerste Divisie Hoog. De nummers één en twee van de ranglijst promoveren naar de Eredivisie. Momenteel staan de Flevolanders op plek drie, slechts twee punten achter PEC Zwolle en Zeeburgia. ,,Promotie was niet onze doelstelling, maar wanneer je er zo dichtbij komt, moet je er ook vol voor gaan”, vervolgt Nonneman. ,,PEC Zwolle en Zeeburgia moeten nog tegen elkaar. Daar gaan dus sowieso punten gemorst worden en dan moeten we zien te profiteren. Op 7 december spelen wij zelf ook nog tegen Zeeburgia. Dat belooft een echte kraker te worden. Het gaat er de komende weken om spannen.” 

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. 

O15 wint op z’n Duits 

Almere City O15 was afgelopen zaterdag met 1-0 te sterk voor DSO O15. Het winnende doelpunt viel in de slotseconde van de wedstrijd. Door de zege op de nummer twee van de ranglijst hebben de Flevolanders de rode lantaarn overgedragen aan Roda JC. Bovendien hebben zij de ploegen in de middenmoot weer in het vizier. AFC’34 is aanstaande zaterdag de volgende tegenstander. 

O19 legt het af 

Na de bijzonder knappe overwinningen op PSV en Ajax, moest Almere City O19 afgelopen weekend zijn meerdere erkennen in NAC Breda. Op het eigen sportcomplex werd het 0-3. De verschillen in de Eredivisie zijn echter klein en in de resterende duels kunnen nog sprongen op de ranglijst worden gemaakt. Op zaterdag 23 november is FC Utrecht O19 de volgende opponent. 

Overige uitslagen 

FC Dordrecht O17 – Almere City O17: 3-3 

Volendam O12 – Almere City O12: 1-6

Onze Ambassadeurs