Aquariumvereniging Barbus Ticto te Almere

Geschreven door Redactie

Een aquariumvereniging in Almere? Jazeker!

In Almere zijn er genoeg mensen die thuis een aquarium hebben staan. Een avondwandeling door de buurt leert dat er in menig huiskamer het gezellige licht van een tropisch aquarium te zien is.

Ook de klandizie bij aquarium speciaalzaken en de aquarium afdeling van dierenwinkels en tuincentra in Almere laat zien dat er genoeg mensen zijn die interesse hebben in het houden en verzorgen van vissen. Een klein aantal van deze mensen is lid van de Aquariumvereniging Barbus Ticto, maar dat aantal mag wat best groeien.

Lid zijn van onze vereniging, wat houdt dat dan in?

Aquariumvereniging Barbus Ticto is opgericht op 6 oktober 1954 en zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Bond Aqua Terra, de NBAT.
 Barbus Ticto verzorgd voor haar leden bijeenkomsten en informatie-avonden. Iedere derde maandag van de maand vindt er een zogenaamde informatie- en contactavond plaats in “Gebouw Stad & Natuur” in Almere, de vaste locatie van Barbus Ticto. 

Voor deze avonden is er vaak een deskundige uitgenodigd die een lezing of demonstratie verzorgt, meestal ondersteund door een prachtige Powerpoint-presentatie. Natuurlijk heeft iedereen dan gelegenheid om vragen te stellen.

Daarbij is het standpunt: domme vragen bestaan niet; wel vragen van beginnende liefhebbers die nog maar weinig of niets weten. Juist ook voor hen is onze vereniging opgericht!

Excursies

Daarnaast worden er grote en kleine excursies georganiseerd, zowel in binnen- als buitenland. Ieder lid van Barbus Ticto ontvangt tevens een lidmaatschaps-pas van de NBAT. Met deze lidmaatschaps-pas kunnen de leden profiteren van aantrekkelijke kortingen bij verschillende aquariumspeciaalzaken.

Ieder lid kan ook Het Aquarium, het full-color magazine van de NBAT ontvangen, en niet te vergeten: ervaren aquariumhouders binnen onze vereniging staan klaar om de leden met raad en daad te assisteren.
 Zo zie je maar, lid zijn van Barbus Ticto heeft vele voordelen! 


Onze Ambassadeurs