Wat vond Max Joling van het Sinterklaasfeest in Almere Haven?

Geschreven door Redactie

De Sint is weer in het land en dan is het overal weer genieten van de intochten! Wij houden ervan, lekker samen genieten van al het leuks dat er te beleven valt. Maar soms is misschien niet alles leuk... Max heeft er op Almere Nieuws een interessante column over geschreven!

Of kinderen verschil zien? Ja, kinderen zijn niet achterlijk en zien daadwerkelijk verschil met hetgeen wat zij op televisie zien. Vijfjarigen linken mij al aan mijn alterego VlogPiet vanwege de stem, wat bewijst dat zij zéker niet achterlijk zijn. Deze column gaat overigens niet over de kleur van Piet, maar over Sinterklaas en de 'kwaliteit' in Almere Haven afgelopen zaterdag. Door de troosteloze vertoning ben ik er helaas gefrustreerd van geraakt - tijd om deze frustraties te uiten.

Als uitoefener van het vak tijdens de Sinterklaasperiode kijk ik vaak met een scherpe blik naar hetgeen wat elders is te zien. Het hoeft natuurlijk geen NTR-kwaliteit te zijn, maar het moet wel geloofwaardig zijn voor kinderen. Van blote armen bij een hulpsinterklaas krijg ik het vaak al Spaans benauwd. Laat staan wanneer het pak vermoedelijk rechtstreeks uit de plaatselijke feestwinkel vandaan komt inclusief een stijf maar vooral afgevreten mijtertje. Wellicht een erfenis van Dorus (motten - voor wie 'm niet snapt). Tampons als wenkbrauwen. Onder de tabbert had de goedheiligman in kwestie een kussen verstopt, naar alle waarschijnlijkheid omdat deze tabbert veel te groot was. Zelfs de snor liet los tijdens de intocht, waar vele toeschouwers getuigen van moesten zijn. En dan maar hopen dat de aanwezige kinderen het niet hebben gezien. Gênant...

Lees de rest van de column op Almere-Nieuws.nl

Onze Ambassadeurs