Oud-wethouder Duivesteijn: 'Almere is mijn rijkste periode'

Geschreven door Redactie

In Almere wordt zijn naam geassocieerd met verschillende grote projecten zoals woningbouwprogramma's in Almere Poort, Duin, Oosterwold en Nobelhorst.

Oud-PvdA-wethouder Adri Duivesteijn is ook te koppelen aan de verbreding van de A6 en de komst van de Floriade. Nu is er een boek over hem verschenen: "Vanzelfsprekend, maar niet normaal".  

Het boek is geschreven door Winfred Haase en Annelies Haase-van Leusden. De twee auteurs beschrijven het politieke en bestuurlijke leven van Duivesteijn vanaf zijn jonge jaren als activist en raadslid tot zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer. 

Het boek is maandag in het stadhuis van Den Haag gepresenteerd. Dat stadhuis is mede dankzij hem tot stand gekomen. Arno Visser, oud-wethouder van Almere en tegenwoordig president van de Algemene Rekenkamer mocht de eerste exemplaren van het boek uitreiken. Hij deed dat aan waarnemend burgemeester van Den Haag Johan Remkes, PvdA-leider Lodewijk Asscher en Adri Duivesteijn zelf. 

'Mensen bouwen hun eigen huis' 

Eén hoofdstuk gaat over het werk van Duivestein als wethouder in Almere. In zeven jaar dat hij daar werkte, was Duivesteijn betrokken bij allerlei projecten die te maken hebben met de groei van Almere. Hij hield zich onder meer bezig met wonen. "Als ik praat over mijn bestuurlijke periode vind ik Almere mijn rijkste periode. Ik heb daar het meeste kunnen verwezenlijken van de ideeën en de gedachtes die ikzelf al jaren koester. Centraal daarin staat dat mensen hun eigen huis kunnen bouwen."

Van alle bouwprojecten waar Duivesteijn bij betrokken is geweest, vindt hij Oosterwold wel het meest bijzonder. "Het is een gebied dat je nergens in Nederland tegenkomt. Daar kunnen mensen naar eigen inzicht bouwen. Dat is zo uniek, dat moet je als stad koesteren. Het gaat om het feit dat mensen zich kunnen identificeren met hun eigen stad."

Onze Ambassadeurs