Oud en nieuw verloopt koud, kleine kans op mist en sneeuw

Geschreven door Redactie

Het wordt rond de jaarwisseling kil weer met koude regen en misschien een beetje natte sneeuw. Ook is er kans op mist. Vanwege het vuurwerkverbod is het dit jaar niet de verwachting dat het enorm mistig wordt.

De eerste dagen van het nieuwe jaar verlopen iets kouder dan normaal en daarmee houdt het licht winterse weer stand, zo voorspelt Weeronline.


Op Oudjaarsdag domineren wolkenvelden en kan er hier en daar neerslag vallen. Waarschijnlijk gaat het grotendeels om ijskoude regen bij enkele graden boven het vriespunt, maar regionaal is ook natte sneeuw mogelijk. De kans dat het ergens wit wordt schat het weerbureau voorlopig op 20 procent.  


In het begin van 2021 houdt het licht winterse weer aan. Op nieuwjaarsdag wordt het 2 tot 4 graden met grote kans op regen. In de nachten neemt de kans op vorst flink toe. Bovendien liggen de maxima de rest van de week slechts een paar graden boven het vriespunt en blijft er kans op winterse neerslag.