Woningbouwplannen Cascadepark aangepast na protest omwonenden

Geschreven door Redactie

De woningbouwplannen in het Cascadepark in Almere Poort zijn aangepast, nadat omwonenden er twee jaar geleden tegen in verzet kwamen.

Het oorspronkelijke idee was dat er een flatgebouw van zestig meter hoog gebouwd zou worden en er zeven watervilla's zouden komen. Omwonenden zagen al die woningen in het groen niet zitten en maakten zich zorgen over het toenemende aantal auto's in de wijk.

De gemeenteraad ging mee met de bezwaren van omwonenden en wilde dat het stadsbestuur samen met omwonenden een nieuw plan zou maken voor het gebied. Donderdag wordt dat plan opnieuw in de gemeenteraad besproken. De plannen zijn tot stand gekomen met 35 omwonenden, onder leiding van onder anderen architecten.

Het nieuwe plan

In plaats van één hoog flatgebouw, is het idee dat er nu twee appartementencomplexen komen van elk dertig meter hoog. En in plaats van zeven watervilla's, komen er nu twee appartementencomplexen aan weerszijden van de busbaan die door het Cascadepark loopt. In totaal komen er dan 150 appartementen bij, dertien meer dan in de eerdere plannen.

De bouwwerkzaamheden moeten volgend jaar starten en in 2022 klaar zijn.

Onze Ambassadeurs