Inloopavonden 18 juni (Lelystad) en 20 juni (Almere) over verbreding A6 Almere Oostvaarders - Lelystad

Geschreven door Redactie

Rijkswaterstaat organiseert op dinsdag 18 juni in Lelystad en op donderdag 20 juni in Almere inloopbijeenkomsten over de verbreding van de A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad.

Tijdens de inloopavonden vertellen zij hoe de nieuwe A6 Lelystad eruit komt te zien en wat de verbreding voor omwonenden, bedrijven en weggebruikers betekent. Ook leggen zij uit hoe het proces verder verloopt en wat de planning van het project is. Ook provincie Flevoland, gemeente Lelystad en gemeente Almere zijn aanwezig met informatie over hun projecten rondom de A6. U bent van harte welkom bij deze inloopbijeenkomsten.


Programma

17.30 uur inloop

17:30 -20:30 uur doorlopende presentatie en informatiemarkt

20.30 uur einde bijeenkomst
Locatie Lelystad

Dinsdag 18 juni: de bijeenkomst vindt plaats in Smedinghuis, Harry Prinszaal, Zuiderwagenplein 2, 8224 AD in Lelystad.


Locatie Almere

Donderdag 20 juni: de bijeenkomst vindt plaats in TMG Congres en Partycentrum De Evenaar BV, zaal 3, Sumatraweg 22 in Almere.
Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bijeenkomsten zijn zo georganiseerd, dat u vrij in kunt lopen. Er draait continu een presentatie over de A6 Lelystad, de aanpassingen van de aansluitingen 8 en 10 en de aanleg van de halve aansluiting 9 (vanaf Amsterdam van en naar Lelystad Airport). U kunt tijdens de inloopavond al uw vragen over de verbreding van de A6 Lelystad stellen aan de aanwezige deskundigen.


Verbreding A6 Almere Oostvaarders - Lelystad

Rijkswaterstaat verbreed de A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad van 2x2 naar 2x3 rijstroken. De afgelopen jaren is het verkeer op deze weg flink toegenomen. De verbreding zorgt voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Bovendien zijn Flevoland, Noord-Nederland, de Randstad en Lelystad Airport in de toekomst beter bereikbaar. We streven ernaar om bij de verbreding van de A6 het open polderlandschap te behouden.


Aanpassen aansluitingen

Door de komst van extra rijstroken op de A6 worden ook de aansluitingen aangepast of nieuw aangelegd. Bij de bestaande aansluiting 10 (Lelystad) wordt de toerit in de richting Almere over de gehele lengte verbreed naar 2 rijstroken. Ook wordt de afrit vanuit Almere aangepast aan de verbrede A6. De viaducten over de Larserweg worden niet verbreed. Net voor de Lage Dwarsvaart komt een nieuwe halve aansluiting 9 (vanaf Amsterdam van en naar Lelystad Airport), die door de provincie Flevoland wordt aangelegd. Ook de bestaande aansluiting 8, Almere Oostvaarders wordt aangepast.


Kijk voor meer informatie over de verbreding van de A6 Lelystad op https://www.rijkswaterstaat.nl/a6lelystad.