Almeerspin wil weer een jeugdafdeling

Geschreven door Redactie

Tafeltennisvereniging Almeerspin in Almere Buiten wil na jaren weer een jeugdafdeling starten. De club heeft het door gebrek aan geld en vrijwilligers de afgelopen jaren zonder jeugd moeten doen.

De club is nu gastheer voor de kwartfinales van de Nationale Jeugdmeerkampen in de Topsporthal.

"Wij zijn sinds twee of drie jaar jeugdloos. Er is geen aanloop meer van jongere jeugd en de oudere jeugd gaat op zaterdag werken of doet aan andere sporten", legt Joop de Jonge van Almeerspin uit. Toch wil de club wel weer graag een jeugdafdeling opstarten. "Het is lastig, want de trainingen zijn doordeweeks en daar heb je vrijwilligers voor nodig. Onze seniorenleden werken allemaal, dus om daar dan je vrijwilligers uit te halen is moeilijk." 

Jeugd moet nu elders terecht 

Voor jeugdspeler Bart de Boef was het ontbreken van een jeugdafdeling reden om in Amsterdam te gaan tafeltennissen. "Ik kon daar meer groeien en mezelf ontwikkelen, dus daarom ben ik weggegaan", vertelt Bart. "Het zou heel mooi zijn als er weer een jeugdafdeling komt. Je ziet gewoon dat er dan meer ontwikkeling is in de club en dat er weer nieuwe mensen gaan tafeltennissen. In Almere zijn er weinig groeimogelijkheid en daarom moeten ze nu ergens anders naartoe."

Wanneer de Almeerspin weer een jeugdafdeling begint, is nog niet bekend.