De 7 redenen volgens overgangsconsulente Laura Diel om naar een overgangsconsulente te gaan en niet naar de huisarts

Geschreven door Redactie

“Overgangsconsulenten ontzorgen de huisartsen” doordat een groot deel van de vrouwen tussen de 40 en 60 jaar met overgangsklachten komt stelt Diel.   

 

7 redenen, volgens Diel van Care for Woman Almere, om naar een overgangsconsulente te gaan en niet naar de huisarts: 

 

1. Omdat een overgangsconsulente een uur de tijd voor je heeft en een huisarts maar 10 minuten. 

2. Omdat een overgangsconsulente je hele levensstijl (voeding, beweging en stress) meeneemt en hier tips in kan geven. 

3. Omdat huisartsen vaak de anticonceptiepil voor schrijven om klachten te verminderen omdat ze maar weinig weten van de overgang. Huisartsen zijn opgeleid om symptomen van ziekte te bestrijden en de overgang is geen ziekte. 

4. Omdat veel klachten overeenkomen met een burn-out, en huisartsen niet weten dat dit ook bij de overgang kan horen, krijg je vaak de stempel “burn-out”. 

5. Omdat een overgangsconsulente je altijd serieus zal nemen en nooit zal zeggen “dit hoort erbij mevrouwtje, u moet er even doorheen. 

6. Omdat de huisarts vaak bij slapeloosheid een slaapmiddel voorschrijft, terwijl er veel andere manieren zijn om beter te kunnen slapen. En alleen al de wetenschap dat minder slapen bij de overgang hoort scheelt vaak al. 

7. Omdat huisartsen vaak denken dat als je nog menstrueert je niet in de overgang kan zijn.  

 

Kortom, heb je het idee dat je in de overgang bent of klachten die hierop lijken, maak dan een afspraak met een overgangsconsulente. Zij heeft er echt verstand van! 

 

Voor meer informatie: www.careforwomen-almere.nl 


Onze Ambassadeurs