Negen maanden cel voor openbreken muntenapparaten

Geschreven door Redactie

De rechtbank Midden-Nederland heeft een 40-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De man brak van april tot en met augustus van dit jaar meerdere keren in bij een carwash en een tankstation in Almere. Een andere man van 31 jaar werd veroordeeld tot drie weken cel, omdat hij met geweld de arrestatie van de andere man probeerde te voorkomen. 

De 40-jarige man sloeg in april van dit jaar voor het eerst toe bij de carwash in Almere. Hij wist toen vijf betaalautomaten van wasboxen open te breken en het geld eruit te halen. Een paar maanden later deed hij hetzelfde bij stofzuigerautomaten van de carwash en van een tankstation. Bij een ander tankstation stal hij benzine. De rechtbank rekent hem zwaar aan dat hij de automaten bij de diefstallen vernielde: daarmee toont hij aan geen respect te hebben voor eigendommen van anderen.  

 

Geweld tegen agent 

De verdachte staat in die periode gesignaleerd bij de politie en wordt in augustus herkend door een agent. Als die hem aanhoudt, wordt de agent tegengewerkt door een andere man. Die trekt de agent weg en geeft hem een klap in zijn gezicht. Hierdoor kan de verdachte ontkomen. Later worden beide mannen alsnog aangehouden. 

Volgens de officier van justitie was de tweede man ook betrokken bij de reeks inbraken. Zo zou hij te zien zijn op camerabeelden, maar volgens de rechter is hij daarop niet duidelijk te herkennen. Hij is daarom vrij gesproken voor de diefstallen, maar moet dus wel 3 weken de cel in vanwege het geweld tegen de agent. 

Het Openbaar Ministerie eiste eerder acht en negen maanden cel tegen de twee mannen. 

Onze Ambassadeurs