Tuinbouwraad houdt vertrouwen in organisatie Floriade

Geschreven door Redactie

De Nederlandse Tuinbouwraad, de partij die Almere de organisatie van de Floriade heeft gegund, vertrouwt er nog steeds op dat het de stad lukt om een succesvol evenement neer te zetten.

Dat zegt de Tuinbouwraad nadat donderdagavond bekend werd dat de aanleg van een aantal gebouwen niet van de grond komt.

Projectontwikkelaar Amvest en de Floriade BV zijn er namelijk niet in geslaagd om tot overeenstemming te komen over de bouw van 5 grote paviljoens en 16 showcasewoningen. De ontwerpen van Amvest voldoen niet aan de wensen die de Floriade BV stelt, zo vertelde wethouder Jan Hoek.

In het verleden zijn er landen geweest die hun eigen expo-paviljoen hebben neergezet op een wereldtuinbouwtentoontstelling, zo laat de NTR weten. Mogelijk dat dit ook in Almere kan gebeuren. Het neerzetten van een compleet eigen paviljoen is waarschijnlijk wel alleen weggelegd voor grote landen en minder snel voor de kleinere.

Volgende week komt het Almeerse college van B en W met een brief waarin wordt ingegaan op de gevolgen van de afgeketste bouwovereenkomst.


Onze krant nog niet ontvangen?